Eigenschappen

Maak hier je selectie

Groen gebied

Groen gebied

Biomassa Gereed jan 2013

This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet.

Lees meer
16 zonnepanelen sinds 14-11-2014

16 zonnepanelen sinds 14-11-2014

Zon PV(stroom) Gereed

16 stuks PV-zonnepanelen Solar Fabrik Premium L Mono black 260Wp (made in Germany), totaal 4160. Wp Omvormer fabrikaat SMA type Sunny Boy 4000TL 10 panelen op een schuin dak, 6 panelen op een plat dak
zonnepanelen olde blenkestraat 21 hulsen

zonnepanelen olde blenkestraat 21 hulsen

Zon PV(stroom) Gereed

Deze woning gebruikt geen stroom van het net meer. Met de 34 zonnepanelen produceren de bewoners ongeveer 6500 kWh/jaar. Genoeg om de was te doen, het licht te laten branden, tv te kijken, de elektrische vloerverwarming in de badkamer te laten draaien en nog veel meer. De zonnepanelen op het dak van de woning (oostzijde en westzijde) zijn zogeheten indakpanelen van Solar-Fabrik in Duitsland. Dit indaksysteem wordt geleverd door ReggeStroom, importeur van Solar-Fabrik. De zes zonnepanelen op het dak van de garage zijn opdakpanelen, ook van Solar-Fabrik. Alle panelen zijn monokristallijn.
Zonnepanelen Bleekweg 7 Nijverdal

Zonnepanelen Bleekweg 7 Nijverdal

Zon PV(stroom) Gereed

Oktober 2012 14 zonnepalen op plat dak. Solar Fabrik 255Wp, kleur blauw, totaal 3570 Wp Omvormer SMA type Sunny Boy 3000 TL 21 2 stringen t.b.v. schaduw
Thermodynamische warmtepomp vervangt gasketel Hulsen

Thermodynamische warmtepomp vervangt gasketel Hulsen

Anders Gereed

In onze demo woning aan de Collenstaartweg 13 in Hulsen staat sinds geruime tijd een thermodynamische warmtepomp. Deze warmtepomp vervangt de combiketel die het huis en het sanitair water verwarmt. Het huis en het warme water wordt nu geheel verwarmt met deze warmtepomp. Er wordt nu alleen nog gas verbruikt voor het koken. Deze installatie werkt 365 dagen per jaar, dag en nacht. Zomer en winter met hoog rendement tot een COP van 7.
15 zonnepanelen sinds 1 juli 2012

15 zonnepanelen sinds 1 juli 2012

Zon PV(stroom) Gereed 20120701

Op 15 juli 2012 zijn bij ons 15 zonnepanelen geplaatst. Onze woning ligt ideaal op het zuiden. De panelen zijn geplaatst in het kader van de actie ZonneStroom van ReggeStroom.
Eigen stroom opwekken in een huurwoning

Eigen stroom opwekken in een huurwoning

Zon PV(stroom) Gereed 20150211

Als bewoner van een huurwoning zou ik graag zonnepanelen op mijn dak willen. Mijn woning is eigendom van de woningstichting Hellendoorn. Er zijn geen plannen om mijn woning te renoveren, zoals bijvoorbeeld in een aantal andere straten in Groot Lochter is gebeurd. Momenteel worden panelen aangebracht door de firma Hofman met toestemming van de woningstichting en met afspraken over de overname door de woningstichting van mijn systeem mocht ik gaan verhuizen. Op 10-02-2015 in bedrijf. Via www.tunnelplan.nl/zonnepanelen.htm kun je de vorderingen vervolgen.
Luchtwarmtepomp kantoor ReggeStroom

Luchtwarmtepomp kantoor ReggeStroom

Warmtepomp Gereed

Het kantoor van ReggeStroom is in mei 2012 in gebruik genomen. Het uitgangspunt was toen zo min mogelijk gas. We hebben alleen gas voor een boiler, omdat deze al aanwezig was in het pand. In het pand was geen centrale verwarming meer aanwezig. De verwarming wordt nu geregeld met een luchtwarmtepomp die op het platte dak staat. In de praktijk blijkt dat dit systeem bij een zachte winter geen problemen oplevert (2013-2014). In de winter van 2012-2013 werd het soms slecht warm en bleek ook de capaciteit van de pomp te klein te zijn. Dit werd veroorzaakt door de grote verschillen in temperatuur. Momenteel zijn er nieuwere luchtwarmtepompen verkrijgbaar die dit probleem niet veroorzaken. ReggeStroom is momenteel de verschillende opties aan het bekijken en de huidige installatie zal dan ofwel worden vervangen, ofwel aangevuld.
Zonnepanelen Anemoon 8 t/m 14

Zonnepanelen Anemoon 8 t/m 14

Zon PV(stroom) Gereed

Met 4 buren (2 x 2 onder 1 kap) zonnepanelen geplaatst. In de maand juni van 2014. In samenwerking met ReggeStroom en installatiebedrijf Hofman. Prima begeleid door ReggeStroom. Subsidie van de provincie tegen 1% rente. Alle BTW retour via de belastingdienst. Allemaal zeer goed te doen. Gratis stroom, weinig kosten, belastingcentjes terug en ook nog een "burenkorting" omdat we het project met 4 buren tegelijk hebben laten uitvoeren.
Zonnepanelen fam. Withaar

Zonnepanelen fam. Withaar

Zon PV(stroom) Gereed

Medio Juli 2014 heeft de familie Withaar een PV installatie van 3120 Wp laten installeren. Dit zal ongeveer 2600 KWh per jaar opleveren, bijna 2/3 van de benodigde capaciteit. Halverwege Oktober is er al bijna 1000 KWh opgewekt. Het dakvlak is west-zuid-west georiënteerd, wat betekent dat de panelen hoogzomer direct zonlicht opvangen tussen 10.00 en 21.00 uur. Op een volledig zonnige dag is dat al gauw 17-18 KWh per dag.
Werkgroep: Anders omgaan met ons voedsel

Werkgroep: Anders omgaan met ons voedsel

Voeding Idee

Vanuit de coöperatie voor duurzame energie willen we graag polsen of er mensen zijn die belangstelling hebben om te participeren in een werkgroep over voeding en voedsel. Uit de laatste cijfers blijkt dat er het afgelopen jaar weer meer voedsel is weggegooid, terwijl het jaar daarvoor juist minder voedsel was weggegooid. Wie heeft er ideeën hoe we meer mensen bewust kunnen maken om geen voedsel weg te gooien, bewuster in te kopen, voedsel uit het seizoen te kopen en het bevorderen van eten van meer streekproducten. Maar wellicht ook het ondersteunen van de voedselbank door te kijken hoe we het teveel daar op een goede manier kunnen bezorgen of het gezamenlijk opzetten van een grotere moestuin (dus niet aparte volkstuintjes per persoon/gezin) om voor een grotere groep eigen voedsel te verbouwen.
Wie heeft belangstelling voor het delen van een auto, aanhanger enz.?

Wie heeft belangstelling voor het delen van een auto, aanhanger enz.?

Mobiliteit Idee

ReggeStroom is op zoek naar mensen die ervaring hebben met het delen van een auto, anders dan met familie of buren. Er zijn een aantal initiatieven die auto's delen, bijvoorbeeld MyWheels, Snapcarr en Greenweels. Op het overzicht per gemeente staan 2 mensen uit Hellendoorn vermeld. Maar wellicht zijn er mensen die in een andere gemeente hier ervaring mee hebben opgedaan. Wellicht zijn er ook mensen in onze gemeente die dit wel zouden willen, maar meer informatie willen of willen kijken of we dit lokaal kunnen regelen.
Zonneboiler familie Mels-ter Harmsel

Zonneboiler familie Mels-ter Harmsel

Zon Boiler(warm water) Gereed 20060602

De plaatsing van de zonneboiler heeft zich inmiddels dubbel en dwars terugverdiend.
Zonne-energie familie Mels-ter Harmsel

Zonne-energie familie Mels-ter Harmsel

Zon PV(stroom) Gereed 20121012

Plaatsing van 16 zonnepanelen op het dak van de schuur. Uitermate gunstige ligging op het zuiden. PV voorziet in een groot deel onze energiebehoefte.
LED verlichting familie Mels-ter Harmsel

LED verlichting familie Mels-ter Harmsel

Besparing In uitvoering

Alle lampen die vervangen moeten worden, worden vervangen door LED verlichting.
Afkoppeling hemelwaterafvoer familie Mels-ter Harmsel

Afkoppeling hemelwaterafvoer familie Mels-ter Harmsel

Anders Gereed 20080402

Bij het aanleggen van een nieuw terras is de hemelwaterafvoer aan de achterkant van de woning en van de schuur afgekoppeld van het riool. Het regenwater infiltreert in de tuin. Voordeel minder belasting van het riool en minder sproeien in de tuin.
Zonnig De Twijn

Zonnig De Twijn

Wind In uitvoering

Op het nieuwe gebouw van De Twijn zijn 140 zonnepanelen neergelegd op het platte dak. In De Twijn vinden de PC-school Talentrijk, de Openbare School De Peppel en de Stichting Kinderopvang West-Twente vanaf januari 2015 onderdak.
Zonnepanelen Familie Nijmeijer

Zonnepanelen Familie Nijmeijer

Zon PV(stroom) Gereed

Bij de familie Nijmeijer zijn in 2012 18 zonnepanelen geplaatst die ruimschoots hun energiebehoefte dekken.
Plaatsing zonnepanelen Groot Lochter blok 3300

Plaatsing zonnepanelen Groot Lochter blok 3300

Zon PV(stroom) Gereed

Gelijktijdig met de renovatie van hun woning aan de Bachlaan, Verdistraat en Sweelinckstraat konden huurders kiezen of men tegen een huurverhoging van € 27,-- voor een zuiddak en € 22,50 voor een oost-westdak 12 zonnepanelen op het dak geplaatst wilde hebben. Door een persoonlijke aanpak en informatie van ReggeStroom (uitvoerder van het project voor zonnepanelen) deden uiteindelijk 56 van de 79 woningen mee, ofwel iets meer dan 70 % (landelijk ligt de deelname aan dit soort projecten vaak op 20-30 %).
Renovatie Groot Lochter blok 3300

Renovatie Groot Lochter blok 3300

Besparing Gereed

In Groot Lochter heeft de Woningstichting in 2013 79 woningen gerenoveerd aan de Bachlaan, Verdistraat en Sweelinckstraat. De woningen zijn voorzien van een nieuw dak met isolatie en voor zover dit nog niet was gebeurd is er isolatieglas geplaatst.
Zonnepanelen kantoor ReggeStroom

Zonnepanelen kantoor ReggeStroom

Zon PV(stroom) Gereed

Als Coöperatie Duurzame Energie Hellendoorn U.A. hebben we ook op ons eigen dak natuurlijk zonnepanelen geplaatst. Het is wel een ongunstig dak. Op zuiden hebben we beperkt ruimte vanwege een grote schoorsteen, die ook nog schaduw veroorzaakt. We hebben ook panelen op het westdak geplaatst. De vorm van het dak is ook niet echt goed voor zonnepanelen.
Biovergister Ben & Jerry’s fabriek

Biovergister Ben & Jerry’s fabriek

Biomassa Gereed 20141001

Sinds 2011 wordt gebruikgemaakt van een biovergister die afvalstoffen omzet in biogas. “Hierdoor is de fabriek in Hellendoorn niet alleen uniek in Europa, maar ook wereldwijd. Het is namelijk de eerste fabriek ter wereld met een biovergister die vetten omzet in energie”, aldus Rudi van der Arend, Sustainability Program Manager in Hellendoorn. In de grote tank van de biovergister worden afvalwater, afvalproducten en opstartijs geloosd, die door bacteriën worden omgezet in methaangas. Dit methaangas wordt vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld het gebouw op te warmen, maar ook om water te zuiveren. De biovergister produceert 1.500 m3 methaangas per dag. Een gemiddeld huishouden verbruikt per dag 1,5 m3 gas. Dit betekent dat de biovergister ieder jaar circa 1.000 huishoudens van duurzame energie zou kunnen voorzien. Nu zorgt de vergister ervoor dat de fabriek 100% klimaatneutraal is en dat er geen gas meer hoeft te worden ingekocht om te voorzien in de eigen warmtebehoefte.
Zonnepanelen veld in buurtschap

Zonnepanelen veld in buurtschap

Zon PV(stroom) Gereed

Een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door Eelerwoude met ondersteuning door ReggeStroom naar de mogelijkheid van een burenproject met zonnepanelen in het vrije veld. Toepassing van de postcoderoos voor dit project was helaas niet rendabel.
Stukhoutkachel aangesloten op cv

Stukhoutkachel aangesloten op cv

Biomassa Idee

Het idee om een handmatig gestookte stukhoutkachel, geschikt voor aansluiting op een cv-installatie te installeren. Geschikt voor het verbranden van stukhout, grove spanen, resthout met een lengte van 0,3-0,5 m en briketten. Door toepassing van een externe rookgasventilator is deze kachel in bijna alle situaties rookgasafvoer toepasbaar. Wie heeft hier ervaring mee? of weet iemand die een stukhout kachel heeft?
Houtkachel het Ravijn

Houtkachel het Ravijn

Biomassa Gereed

Duurzaamheid krijgt op innovatieve wijze gestalte in Het Ravijn. “We zochten naar een energie-installatie op biodiesel, maar we kwamen uit bij houtverbranding. Het advies van DWA was op dat punt ook glashelder. Voorlopig starten we met houtpellets, korrels van geperst hout met een hoog verbrandingsrendement en minimale verbrandingsresten. Hellendoorn-Nijverdal is een bosrijke en groene gemeente met veel houtafval. We zijn van plan in de toekomst dat houtafval te gaan gebruiken.”
Waterkracht uit de Regge

Waterkracht uit de Regge

Water Idee

ReggeStroom voert samen met Eelerwoude een haalbaarheidsonderzoek uit naar het opwekken van energie uit de Regge. Onderzocht worden een 3-tal varianten, bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie, stromende Regge en bij de Overwaterstuw.
Isolatie de Blokken

Isolatie de Blokken

Besparing Gereed

Woningstichting Hellendoorn is opgericht in 1926. De woningstichting heeft ruim 3.000 woningen in haar bezit in de gemeente Hellendoorn. De woningstichting heeft bezit in Nijverdal, Hellendoorn en de kleine kernen Haarle, Daarle en Daarlerveen. Woningstichting Hellendoorn is een maatschappelijk ondernemer. Zij is een ondernemende woningcorporatie die haar sociale doelstelling centraal stelt. De belangrijkste taak van de woningstichting blijft het huisvesten van die mensen die zonder de corporatie geen passende huisvesting kunnen vinden. Tot de aandachtsgroepen behoren in het bijzonder gehandicapten, dak- en thuislozen, jongeren, ouderen en mensen met een laag inkomen. Daarnaast vervult de woningstichting een bredere taak: zorgen dat mensen plezierig kunnen wonen in Hellendoorn. De leefbaarheid behouden en vergroten. Dit doet zij niet alleen, maar samen met anderen. De Blokken & De Blenke Begin 2004 is het startsein gegeven van het Wijk Ontwikkelings Plan (WOP) de Blokken en De Blenke. Het doel van het WOP is om de kwaliteit van de woningen en de leefbaarheid binnen deze wijken te verbeteren en ook aan te laten sluiten bij de huidige maatstaven. Een van de deelprojecten binnen het WOP is de duurzame renovatie van 268 huurwoningen in De Blokken en 123 huurwoningen in De Blenke. Woningstichting Hellendoorn heeft de ambitie om bij renovatie van haar woningbestand uitgebreid aandacht te besteden aan de mogelijkheden tot energiebesparing. In totaal zijn er bijna 400 woningen gerenoveerd. Deze woningen hebben een energielabel variërend van F tot en met C. Binnen dit project gaat Woningstichting Hellendoorn dusdanig renoveren dat alle woningen straks een B label krijgen. Dit gaat zij realiseren door diverse energiebesparende maatregelen aan te brengen zoals isolatie, HR++ beglazing en zonneboilers. Subsidies Voor zulke grootschalige renovatieprojecten zijn diverse subsidies mogelijk. Om optimaal te profiteren van de beschikbare subsidies heeft Woningstichting Hellendoorn een beroep gedaan op de kennis en ervaring van Subvention. Dankzij de gezamenlijke inzet van Subvention en Woningstichting Hellendoorn is succesvol een beroep gedaan op de volgende subsidieregelingen: Subsidieregeling duurzame energie & energiebesparing Overijssel Subsidieregeling Duurzame Warmte Energie Investerings Aftrek (EIA) Stimuleringspremie Meer Met Minder Succesvolle afronding Inmiddels zijn, ondanks de huidige economische tijd, de woningen gerenoveerd en is het project opgeleverd. De bewoners wonen met grote tevredenheid in hun “nieuwe” woning. Daarnaast heeft Woningstichting Hellendoorn met dit project een schat aan ervaring opgedaan met betrekking grootschalig renoveren. Op dit moment heeft Wst Hellendoorn, mede door deze renovatie, ongeveer het groenste woningbezit van Overijssel.
Isolatie dak en gevels Familie Paalman

Isolatie dak en gevels Familie Paalman

Besparing Gereed

Tot juni 2013 verbruikten wij circa 7000 kWh stroom per jaar en circa 3500 m3 gas. De stroom wekken we sinds juni 2013 geheel zelf op met 30 zonnepanelen, we houden momenteel over. Het gasverbruik is drastisch verminderd door een reeks aan maatregelen. Een groot deel van deze maatregelen heeft geen geld gekost of was normale vervanging (ketel). Daarnaast hebben we het dak geïsoleerd, hetgeen een aanzienlijke besparing heeft opgeleverd. Ons gasverbruik was het afgelopen jaar (zachte winter) krap 900 m3.
Zonnepanelen Familie Paalman

Zonnepanelen Familie Paalman

Zon PV(stroom) Gereed

Het plaatsen van zonnepanelen voor het eigen verbruik op een nieuw geïsoleerd dak met een zogenaamd indaksysteem. Dit indaksysteem is voorzien van passieve luchtkoeling (gepantenteerd systeem van Solar-Fabrik AG in Freiburg). Daardoor krijg je een hogere opbrengst dan bij een normaal indaksysteem.
Collector voor warm water Familie Paalman

Collector voor warm water Familie Paalman

Zon Boiler(warm water) Gereed

Om nog verder op gas te besparen hebben we ons dak nog voorzien van een zonnecollector. Deze is van het type Solesta en voorzien van 20 buizen. Het systeem levert zowel warm water voor de douche als warm water voor de verwarming.
Duurzaam Wind in de Zeilen

Duurzaam Wind in de Zeilen

Wind Gereed

ReggeStroom heeft met het project Duurzaam Wind in de Zeilen haar eerste kleinschalige productielocatie voor duurzame energie in de gemeente Hellendoorn gerealiseerd. Er zijn met steun van de Leader-subsidieregeling van Europa, de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, de Stichting Doen en diverse particulieren en bedrijven die bijdragen hebben geleverd via crowdfunding of in natura in de molen in juni 2014 twee generatoren geplaatst.
Energiebesparing door aanpassing gedrag Familie Paalman

Energiebesparing door aanpassing gedrag Familie Paalman

Bewustwording Gereed

Tot juni 2013 verbruikten wij circa 7000 kWh stroom per jaar en circa 3500 m3 gas. De stroom wekken we sinds juni 2013 geheel zelf op met 30 zonnepanelen, we houden momenteel over. Ons gasverbruik was het afgelopen jaar (zachte winter) krap 900 m3. Het gasverbruik is drastisch verminderd door een reeks aan maatregelen, waaronder isolatie, het aanschaffen van een qcooker en een zonneboiler. Een ander deel van de door ons uitgevoerde maatregelen heeft echter geen of nauwelijks geld gekost of was normale vervanging (ketel). Naast isolatie hebben we dit bereikt door een bewust stookgedrag, het vrijmaken van de radiatoren, het verwisselen van een aantal radiatoren, het beter afstellen van de radiatoren, het uitzetten van de verwarming in de zomer enz.

Jouw duurzame initiatief aanmelden

Je kunt hier je initiatief aanmelden of je kunt je als partner aanmelden. En als je gewoon geïnteresseerd bent, kunt je je hier aanmelden als volger.

Aanmelden