Aanmeldenvan je eigen initiatief

Tip: Verwarm slim!

Stukhoutkachel aangesloten op cv


Type initiatief: Biomassa Ingevoerd door: Status: Idee Verwachte startdatum: 20141201
Soort: vergassing

Het idee om een handmatig gestookte stukhoutkachel, geschikt voor aansluiting op een cv-installatie te installeren. Geschikt voor het verbranden van stukhout, grove spanen, resthout met een lengte van 0,3-0,5 m en briketten. Door toepassing van een externe rookgasventilator is deze kachel in bijna alle situaties rookgasafvoer toepasbaar. Wie heeft hier ervaring mee? of weet iemand die een stukhout kachel heeft?

Soort locatie:particulier Voor- en achternaamStephan Schorn Emailadres contactpersoon:[email protected]

Een reactie op “Stukhoutkachel aangesloten op cv”

  1. René Nijmeijer

    Wat een uitstekend idee. Denk ook aan een buffervat van voldoende capaciteit

    Reply

Laat een reactie achter

  • (Blijft onzichtbaar)

Andere initiatieven met de energievorm Biomassa:

Biovergister Ben & Jerry’s fabriek

Biovergister Ben & Jerry’s fabriek

Biomassa Gereed 20141001

Sinds 2011 wordt gebruikgemaakt van een biovergister die afvalstoffen omzet in biogas. “Hierdoor is de fabriek in Hellendoorn niet alleen uniek in Europa, maar ook wereldwijd. Het is namelijk de eerste fabriek ter wereld met een biovergister die vetten omzet in energie”, aldus Rudi van der Arend, Sustainability Program Manager in Hellendoorn. In de grote tank van de biovergister worden afvalwater, afvalproducten en opstartijs geloosd, die door bacteriën worden omgezet in methaangas. Dit methaangas wordt vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld het gebouw op te warmen, maar ook om water te zuiveren. De biovergister produceert 1.500 m3 methaangas per dag. Een gemiddeld huishouden verbruikt per dag 1,5 m3 gas. Dit betekent dat de biovergister ieder jaar circa 1.000 huishoudens van duurzame energie zou kunnen voorzien. Nu zorgt de vergister ervoor dat de fabriek 100% klimaatneutraal is en dat er geen gas meer hoeft te worden ingekocht om te voorzien in de eigen warmtebehoefte.
Houtkachel het Ravijn

Houtkachel het Ravijn

Biomassa Gereed

Duurzaamheid krijgt op innovatieve wijze gestalte in Het Ravijn. “We zochten naar een energie-installatie op biodiesel, maar we kwamen uit bij houtverbranding. Het advies van DWA was op dat punt ook glashelder. Voorlopig starten we met houtpellets, korrels van geperst hout met een hoog verbrandingsrendement en minimale verbrandingsresten. Hellendoorn-Nijverdal is een bosrijke en groene gemeente met veel houtafval. We zijn van plan in de toekomst dat houtafval te gaan gebruiken.”

Jouw duurzame initiatief aanmelden

Je kunt hier je initiatief aanmelden of je kunt je als partner aanmelden. En als je gewoon geïnteresseerd bent, kunt je je hier aanmelden als volger.

Aanmelden